Voor alle vragen over kindjes dragen… Kan je vanaf nu terecht bij Hilde als erkende draagconsulent.

Hilde volgde een opleiding tot draagconsulente bij Ulrike Höwer van Die TrageschüleⓇ met als bedoeling ouders correcte en degelijke informatie te geven alvorens ze starten met het dragen van hun kindje.

Onderzoek toont aan dat het dragen van jonge kinderen niet alleen fijn is voor moeder en kind maar dat het ook gezond is aangezien het lichaamsfuncties zoals de spijsvertering, de hartslag en de ademhaling stimuleert. Ook heeft het een positieve invloed op zowel de motorische als de neurologische ontwikkeling en de zintuigen. Tegelijkertijd bevordert het de hechting tussen drager en kind, wat dan weer het vertrouwen en zelfvertrouwen van jullie kindje bevordert.  Bovendien is het altijd praktisch omdat je beide handen vrij hebt om bijvoorbeeld het huishouden en boodschappen te doen of om een goed boek te lezen.

Onze praktijk beschikt over een ruim aanbod van draagdoeken- en zakken, die je tijdens een consultatie mag proberen en vervolgens gedurende een beperkte periode kan uittesten. Hiermee hopen wij dat jullie kunnen kiezen voor een draagsysteem waar zowel jullie als jullie kindje, zich het beste bij voelen.

Enkel op deze manier verdwijnt de draagdoek en/of het draagsysteem niet onder in de kast maar ligt hij altijd klaar op de kast.

Erkende draagconsulente
Proberen is de boodschap
Doen het uiteindelijke doel